maanantai 16. huhtikuuta 2012

niitä pikkujuttuja

Muutama parhaista asioista, jotka pelastaa mun mielenterveyden.


Yllätys yllätys ensimmäisenä tulee mieleen matkustelu. Maiseman vaihto, edes hetkeksi, piristää ihan järjettömästi, ja arki asuinpaikkakunnalla maistuu taas miljoona kertaa paremmin reissun jälkeen.

Tietyt artistit tai bändit. Jason Mraz, Tori Amos, Joni Mitchell, Astrix, Röyksopp, Beck, Belle & Sebastian, Zen Café, The Glitch Mob, Beatles, Semmarit, Pariisin kevät, Boards of Canada, Nine Inch Nails, Pink Floyd, Korn, Imogen Heap, Hector, Gorillaz, Enya ja Egotrippi on kaikki pelastaneet päivän turhan monta kertaa, näin vain muutamia mainitakseni.

Lämpimät ihmiset. Sellaiset, jotka ei ole kokoajan vihamielisiä (oli ne sitten tosissaan tai ei). Omassa elämässä kun välillä tulee hukuttua melankoliaan, ei voi olla kuin kiitollinen varsinkin joidenkin ihmisten olemassaolosta ja olemuksesta. Sellaisia ihmisiä, joiden läheisyydessä tulee lämmin, tai vain jotain heistä ajatellessa.

Sellaiset lauseet elokuvissa, kirjoissa, biiseissä tai missä vaan, joista tulee reaktiona joko "herranjumala miten hyvin/kauniisti/osuvasti sanottu" tai "toi on just se mun ajatus, jota en osaa sanoiksi pukea".

Kotikolo. Yölliset pitkät puhelut ja tekstiviestit. iPod. Hyvät kaiuttimet. Se, kun kuulet, että teet jonkun onnelliseksi. Kalenteriin menojen kirjoittaminen. Kissan kehräys kainalossa. Jonkun kanssa aamukahvin juominen. Heräteostokset kirjakaupasta. Se, kun se jota ajattelit lähettää samalla minuutilla viestin/soittaa. Mies, joka osaa laulaa/tanssia. Puhtaat lakanat sängyssä. Pikkusiskot soittaa. Turhat aivopierut. Hiusväriaineen tuoksu. Rehellinen väsymys ja peiton alle käpertyminen.

Ei kommentteja: