maanantai 14. lokakuuta 2013

on the road

Äkkilähtö Tornioon. Nainen ja tilanne, jossa meinasi lähteä taju. Cloudlight. Tyttö meikkasi minut. Meditatiivinen bussimatka. Oulu ja ihanat rakastuneet. Aivan liikaa kahvia, turvatarkastuksessakin tärisyttää. Alkaa tehdä mieli olutta juuri kun astuu koneeseen. Ystävän ystävälliset kasvot ja turva, mutta ei halailua. Sydän särkyy ihan vähän. Helsinki haisee pahalta ja matka jatkuu lentokentältä suoraa kaljalle. Onnellinen humala.

Humalassa krapulassa syömättä kävellen lauleskellen tapellen juosten humalassa rakkautta ja rikkautta. Pettymyksiä, välinpitämättömyyttä, oletusarvoja käpy. Tulia sydämiä ystäviä elokuva keskusteluja välittämistä ja vaikeilua. Isoveli venäjäksi ja maailman paras kettulapsi. Sitten kaksi hurmaavaa miesolentoa, kaksi joilla on tyyliä ja sydäntä, toinen merenrannassa ja toinen rautatieasemalla. Kärsivällisyyden loppuminen, viimeinen pisara. Juna kohti Hyvinkäätä ja haaveissa isoäitien rauha. Ensin muistutus siitä, miksi pidän siitä pojasta niin paljon ja siitä, miksi muutin pois Hyvinkäältä. Kahvittelu joka venyi kuuden tunnin mittaiseksi ja palautti voimat paremmin kuin uni.

Sopimus radiohiljaisuudesta ja vastaanotettu humalainen puhelu. Kovasti hihityttää. Täydellinen sunnuntai. Isoäitejä, 5-vuotias serkkupoika, kirjoja seikkailuista ja omien seikkailujen suunnittelua. Berliini, USA ja vielä monta muutakin. Menneen elämän läpikäynti parissa tunnissa ja lyhyt silmien ummistaminen. Auto ruuhkaan kentällä kahvia muiden kylmyys kylmettää aurinko paistaa lämpimästi ikkuna huurussa. Lentoon tunteja ja kofeiini ei toimi.

Minua ei kiinnosta asettua aikuistua pölyttyä rauhoittua kuolla teidän tyylillänne.

Ei kommentteja: